Grand Theft Auto 6 (GTA 6) için uzun süredir merakla beklenen nihai açıklamalar yapıldı. Ana şirket Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick, oyunun 19 Kasım 2026 tarihinde çıkacağını resmen doğruladı ve beraberinde sektörü etkileyen önemli detayları paylaştı.
El Yapımı Bir Dünya: GTA 6'da Üretken Yapay Zeka Kullanılmayacak
Son dönemde oyun geliştirmede yaygınlaşan "üretken yapay zeka" (Generative AI) tartışmalarına Zelnick net bir cevap verdi. GTA 6'nın dünyasının tamamen "el yapımı" olacağını belirten Zelnick, "Rockstar ekibi, oyun dünyasını bina bina, sokak sokak insan yaratıcılığıyla inşa ediyor" açıklamasını yaptı.
Bu karar, oyunun her detayında insan dokunuşunun ve Rockstar'ın kusursuzluk anlayışının hakim olacağı anlamına geliyor. NPC'lerden şehir planlamasına kadar her öğe, geliştirici ekipler tarafından özenle tasarlanacak; prosedürel veya yapay zeka ile rastgele üretim gibi yöntemlere başvurulmayacak.
Pazarlama Süreci Bu Yaz Başlıyor ve Fiziksel Kopyalar da Hazır
Zelnick, hayranların merakla beklediği pazarlama süreci hakkında da ipucu verdi. Oyunun tanıtım kampanyasının bu yaz aylarında başlayacağını duyurdu. Bu, önümüzdeki aylarda yeni fragmanlar, oynanış gösterimleri ve detaylı bilgilendirmelerin önünün açıldığı anlamına geliyor.
Ayrıca, oyunun sadece dijital değil, aynı zamanda fiziksel kopyalarının da çıkış gününde satışa sunulacağı teyit edildi. "Fiziksel sürüm geç çıkacak" şeklindeki söylentiler böylelikle sona erdi.
GTA 5 Yaşamaya Devam Edecek
GTA 6'nın gölgesinde, mevcut başarılı oyunun geleceği de merak konusuydu. Zelnick, Grand Theft Auto V ve GTA Online'ın desteklenmeye devam edeceğini açıkladı. "İnsanlar oynamaya devam ettiği sürece, GTA 5'i desteklemeye ve güncellemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Bu, iki dev oyunun yan yana var olmaya devam edeceğinin sinyalini veriyor.
Özetle: Netleşen Tüm Detaylar
- Çıkış Tarihi: Kesin olarak 19 Kasım 2026.
- Yapay Zeka Stratejisi: Oyunda üretken yapay zeka (Generative AI) kullanılmayacak. Her şey insan eliyle tasarlanıyor.
- Pazarlama Takvimi: Tanıtım kampanyası 2026 yazında başlayacak.
- Dağıtım: Oyun, çıkış gününde hem dijital mağazalarda hem de fiziksel kutu olarak satılacak.
- GTA 5'in Geleceği: GTA 6'nın çıkışı, GTA 5 ve GTA Online'ın güncellemelerinin sonu olmayacak.
Tüm bu açıklamalar, Rockstar Games'in GTA 6'yı piyasaya sürme konusundaki kesin kararlılığını ve geleneksel "el yapımı" kalite anlayışından ödün vermeyeceğini gösteriyor. Hayranlar, bu yaz başlayacak pazarlama şovunu ve 19 Kasım 2026'daki çıkışı beklemeye devam edecek.