Grand Theft Auto 6'nın (GTA 6) 19 Kasım 2026'daki nihai çıkış tarihinin açıklanmasının ardından, oyun dünyasının gözü şimdi de bu tarihe kadar izlenecek tanıtım stratejisine çevrildi. Sektör sızıntıları ve güvenilir kaynaklara dayanan bilgilere göre, Rockstar Games'in önümüzdeki dokuz ayı kapsayan ve dokuz ayrı büyük duyuru içeren kapsamlı bir pazarlama takvimi üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.
Resmi olarak doğrulanmamış bu iddialara göre, GTA 6'nın lansman yolculuğu önümüzdeki bahar aylarında start alabilir. İşte 2026 yılı boyunca beklenebilecek olası tanıtım adımları:
2026 Bahar/Yaz Ayları: İlk Dalga ve Ön Siparişler
- Mayıs Sonu: Oyunun resmi kapak görselinin (box art) ve muhtemelen logosunun nihai hali paylaşılabilir.
- Haziran Başı: Beklenen üçüncü ve ana tanıtım fragmanının yayınlanması ve hemen akabinde tüm platformlarda ön siparişlerin açılması planlanıyor olabilir.
- Temmuz Başı: Koleksiyonerlar için hazırlanan "Özel" (Special) ve "Koleksiyon" (Collector's) Edition sürümlerin içerik detaylarının duyurulacağı tahmin ediliyor.
2026 Sonbaharı: Oynanış Detayları Netleşiyor
- Eylül Başı: Oyuncuları ilk kez oyun motorunun içine alacak ve temel mekanikleri gösterecek birinci oynanış fragmanının yayınlanması bekleniyor.
- Ekim Ortası: Serinin hayati parçası olan çevrimiçi modun, GTA 6 evrenindeki yeni yüzü GTA Online'a dair ilk görüntüler veya bir tanıtım videosu paylaşılabilir.
- Ekim Sonu: Hikaye, karakter etkileşimleri veya daha derin sistemlere odaklanan ikinci bir oynanış fragmanı daha yayınlanabilir.
- Kasım Başı: Lansman öncesi son büyük hamle olarak, tüm kampanyayı özetleyen epik bir "Çıkış Fragmanı" (Launch Trailer) hazırlanması muhtemel.
Lansman ve Çevrimiçi Modun Açılışı
- 19 Kasım 2026: Oyun, tüm dünyada hem fiziksel kutu hem de dijital sürüm olarak aynı anda satışa sunulacak.
- Aralık Ortası: Temel oyunun keşfi için bir süre tanındıktan sonra, GTA Online modunun tam sürümünün ayrı bir lansmanla oyunculara açılması öngörülüyor.
Tüm bu iddialı takvim, Rockstar'ın geleneksel olarak sıkı gizlilikle yürüttüğü lansman stratejileriyle uyumlu görünse de, henüz resmi bir onay almış değil. Şirketin bugüne kadarki açıklamalarıyla kesin olarak örtüşen noktalar şunlar:
- Kesin Çıkış Tarihi: 19 Kasım 2026.
- Pazarlamanın Başlangıcı: Tanıtım faaliyetlerinin 2026 yazında başlayacağı.
- Fiziksel Kopya: Oyunun, dijital versiyonla aynı anda fiziksel olarak da satılacağı.